zondag 4 december 2011

Volume knop MOD schema

Na aanleiding van een mail die we kregen zullen we wat dieper ingaan op de werking van de volume knop mod.




boven in zie je de schakelaar en een potmeter dat is de originele volume regeling, op de print zit nog wel meer maar daar hebben we niets aan veranderd. het originele deel hebben we vervangen door het schema wat onder in de tekening staat. de twee schakelaaars met het stipel lijntje er om heen is het draaiende gedeelte van de rotary encoder de losse schakelaar is de druk knop van de rotary encoder.

rotary encoder:
als er aan de rotary encoder gedraaid wordt zullen de schakelaars om en om open en dicht gaan. met een micro-controller kun je deze signalen meten en zien welke kant de knop gedraaid wordt en met hoeveel stappen. De druk knop wordt ook door de micro-controller ingelezen deze schakelaar is alleen gesloten zolang de schakelaar ingedrukt is.

PWM:
we gebruiken de pwm(Pulse-width modulation) als een analoge uitgang het behulp van een rc-filter (lowpass filter) en een opamp. hier mee kunnen we een analoge waarde tussen de 0 en 5 volt maken die het signaal van de "oude" potmeter vervangt.

De on/off uitgang doet niet zo veel, als je de knop van de rotary encoder indrukt wordt de uitgang van de micro-controller van hoog naar laag verandert of anders om.

1 opmerking:

  1. hello, I am very interested in your solution but I cannot find enough information. Can you tell me more about your solution?

    BeantwoordenVerwijderen